opsis architecture

Painters Hall Sustainable Case Study

The first project to achieve Net-Zero Energy Building Certification and Petal Recognition by the Living Building Challenge, Pringle Creek’s LEED Platinum Painters Hall Community Center has become the heart and hub of this truly innovative community. Pringle Creek Community Center is envisioned to become the heart and hub of Pringle Creek Community. It offers offi ce and conference spaces for Pringle Creek Staff, but also the facilities for hosting events and classes. Providing a forum for sustainability education is a primary function of the Community Center and to create a building that could embody these principles of sustainability, the project team employed a high efficiency, yet simple systems.

Pringle Creek Community Center is frequently used a living laboratory and classroom for students from the University of Oregon and Portland State University. For all of the activities and classes that take place at Pringle Creek, the Community Center acts as the home base and gathering space.

To read the full report Download the Case Study PDF


Join us on Twitter

Visit us on Facebook