opsis architecture

The public passed a bond measure in 2008 to enhance the existing academic facilities on PCC’s Rock Creek campus. Opsis facilitated collaborative listening sessions that engaged a wide array of campus stakeholders and the process revealed that faculty, students and staff placed a high value on the campus’ rural location and character. The stakeholders wanted to preserve as much open space as possible while implementing the bond upgrades. The building will connect student activities and services while simultaneously acting as the front door to the campus. The 63,000 sf two-story building will include student activities, student leadership, dining and a café, the campus bookstore, the health and nutrition program and its division offices, general purpose classrooms, a PE multi-purpose room and a wide range of student study spaces. The building’s exterior was designed to knit together the industrial and academic architectural languages that currently co-exist on the campus. The material palette on both the interior and the exterior reflect a “refined agrarian theme”. Its warmth will welcome all who arrive on the campus and further enhance the campus.

Stats

  • Size: 63,000 sf
  • Completed: 2015
  • LEED Silver (Pursuing)
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5

Stats

  • Size: 63,000 sf
  • Completed: 2015
  • LEED Silver (Pursuing)
 
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5
  • Building 5