opsis architecture

At Parkdale Elementary, Opsis added 3,800 sf of new library and computer lab spaces to an existing building originally built in the 1940s. The new facilities are tucked into a U-shaped courtyard allowing the computer lab to have excellent natural daylighting while avoiding glare. The library combines a warm wood-finished space with magnificent views of Mt. Adams across the Columbia River Gorge.

The addition brings together two active, growing and community-oriented spaces, which were originally located at opposite ends of the building. With a goal of creating a community space and maintaining a sense of openness, the interiors focus on transparency and flexibility. The utilization of warm wood finishes create a calming atmosphere that are balanced by colorful walls in each space. The outstanding views of Mount Adams and the Gorge result in a scenic backdrop for students and staff. Furniture throughout the space is sized for both children and adults, reinforcing its accessibility to various user groups.

  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
 
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School
  • Parkdale Elementary School