opsis architecture
Athletic & Kinesiology Multi-Use Facility Feasibility Study

Athletic & Kinesiology Multi-Use Facility Feasibility Study

Boise State University examined the potential benefits of physically co-locating several disciplines already in existence on campus. This multi-path investigation took a comprehensive look at the current and future synergy of Athletics, Kinesiology, and possible private partnerships within the community. Opsis included a facility condition survey of the existing

Athletic Strength and Conditioning Center

Athletic Strength and Conditioning Center

The open design concept of the new Athletic Strength and Conditioning Center lends itself to flexibility in training and provides a dramatic experience for recruits entering the facility for the first time. The 21,000 sf Center portrays a reflection of the raw strength and elegant movement of the human body while simultaneously serving as a focal point for game day gatherings

Coyote Center

Coyote Center

The new Athletic Center will create an iconic landmark gateway to the Chandler-Gilbert CC campus, bringing together athletics and academic wellness department and general campus classrooms into a comprehensive facility. Integrated into the desert environment, the new facility will use earthworks, courtyards, shade terraces, thermal mass and sunscreens to create

Wade King Student Recreation Center

Wade King Student Recreation Center

The award-winning Wade King Student Recreation Center creates an iconic presence on the southern edge of campus and creating a new gateway to the campus.  The building is key component of the expansion of the campus around a new academic quad and the Academic Instructional Center, both designed by Opsis.  The center mediates between the athletic and academic precinct,

Health and Wellness Center

Health and Wellness Center

A complex renovation and expansion project, the new 113,000 sf Health and Wellness Center is a state-of-the-art, sustainable sports facility. The 80,000 sf addition includes equipment room, lockers, training facilities, cardio and weight training areas, racquetball courts and a climbing wall. Four multipurpose rooms support dance, aerobics, spinning, yoga,

Kibbie Dome

Kibbie Dome

The modernization of the Kibbie-ASUI Activity Center followed a 10-year, multi-phase master plan that transformed the facility into a state-of-the-art, light-filled, dynamic home for university athletics, as well as, campus and community events. The original 400-foot span arched-wood indoor football stadium and track was a landmark structural achievement when

Health Education Center

Health Education Center

Using Pierce College Fort Steilacoom’s new $8.9 million Health Education Center, the Diagnostic Health and Fitness Technician/Instructor program melds classroom instruction with the most technologically advanced laboratory equipment available. In the Health Assessment Laboratory, students gain critical, hands-on experience performing diagnostic tests

Veterans Memorial Coliseum Renovation

Veterans Memorial Coliseum Renovation

The original 197,000 sf, 12,000-seat Veterans Memorial Coliseum building is a landmark in modernist design by the international firm of SOM. The $30-million renovation project addresses numerous MEP, ADA, public space and support space improvements. New restrooms, concessions, team locker rooms and a new ice arena for the professional Winterhawks hockey team will

Coyote Athletic Center

Coyote Athletic Center

The new Athletic Center will create an iconic landmark gateway to the Chandler-Gilbert CC campus, bringing together athletics and academic wellness department and general campus classrooms into a comprehensive facility. Integrated into the desert environment, the new facility will use earthworks, courtyards, shade terraces, thermal mass and sunscreens to create

Health Education Center

Health Education Center

The 16,000 sf Health Education Building is a key component of the Pierce Puyallup long range plan for the development of comprehensive community college campus. Together with the College Center building completed in 2004, it creates an environment that encourages students to stay on this commuter campus throughout the day and into the evening. The project was student-funded

Vandal Athletic Center

Vandal Athletic Center

The Vandal Athletic Facility expansion and renovation is a significant and versatile asset for the University if Idaho campus and the surrounding community. The intent of the project is to renew existing space within the Kibbie East End as well as provide additional space to more fully support the role and mission of the Department of Athletics and maintain and enhance

Athletic Facilities Master Plan

Athletic Facilities Master Plan

Opsis provided concept design and graphic materials to support Boise State University’s Athletic Department Expansion fundraising program. The new facilities included a three-story press box addition, with the top level devoted to boxes for the media and coaches, the middle level for luxury suites and the lower level for club seating. The plan also called for an