opsis architecture
Colville Tribal Government Center

Colville Tribal Government Center

The new Colville Tribal Government Center will provide a 21st century civic center and professional environment to a community deeply rooted in its history and culture. The building design responds to the surrounding environment – particularly the extreme conditions of the high desert. The design will balance the aesthetics of tradition, culture, and a strong relationship

Simpson Site Open Air Pavilion

Simpson Site Open Air Pavilion

Opsis is working with the Bend Parks and Recreation District to design a 30,000 sf covered open-air recreation and event center with approximately 10,000 additional square feet of indoor support space. This facility will support a full size NHL ice rink during the winter months and a variety of recreation sports activities and events the remainder of the year. The open-air

Washburne Hall Renovation

Washburne Hall Renovation

The 26,000 sf Washburne Hall is located at the core of Pacific University’s campus. Built in 1964, the building accurately reflects the technology and design of its time. While the facility serves as the center of student life—housing campus dining, student services offices, offices, multi-purpose rooms, a student store, the mail room, and other campus-wide non-academic

Allan Price Science Commons and Research  Library Remodel and Expansion

Allan Price Science Commons and Research Library Remodel and Expansion

The University of Oregon Science Commons and Research Library is a subterranean hub of student activity. To address the dramatic increase of science majors, over 71% since 2001, Opsis is designing solutions to develop a technologically robust, dynamic learning environment and create a vibrant core for learning and discovery that reflects a 21st Century paradigm.

Building 5

Building 5

The public passed a bond measure in 2008 to enhance the existing academic facilities on PCC’s Rock Creek campus. Opsis facilitated collaborative listening sessions that engaged a wide array of campus stakeholders and the process revealed that faculty, students and staff placed a high value on the campus’ rural location and character. The stakeholders wanted to

Straub Hall Renovation and Classroom Addition

Straub Hall Renovation and Classroom Addition

The Straub Hall renovation project will provide much needed infrastructure replacement and a full interior renovation of a historic building, transforming the Straub Hall into an innovative 21st Century academic facility. Amidst the demands of a rapidly increasing student population, and the constraints of an outdated historical building, an opportunity to create

Hillsboro Community Recreation Center and Park

Hillsboro Community Recreation Center and Park

The Hillsboro Community Recreation Center and Park will create a new civic recreation campus situated in the heart of Hillsboro’s expanding community. The new multi-generational community center is designed to integrate harmoniously into a new 20-acre community park with remnant forest. The innovative green design and light filled architecture of the 115,000

Manzanita School

Manzanita School

Opsis Architecture is developing and implementing a master plan for the new private Manzanita School located in the Topanga Canyon north of Los Angeles. The 21-acre site is surrounded by dramatic rock outcroppings, seasonal streams and adjacent national forest land. The design team includes LA-based Parallax Architects and Mia Lehrer Landscape Architects. The school’s

The Victory Academy

The Victory Academy

The Victory Academy is a private, accredited K-12 school that serves children with unique learning differences, focusing on students impacted by Autism Spectrum Disorders. Opsis is designing a new 19,500 sf school located on a four-acre site, which is planned to be LEED Platinum and Living Building Challenge certified. Opsis has engaged in substantial research working

John J. Hemmingson Center

John J. Hemmingson Center

The John J. Hemmingson Center will be a transformational step in creating a Gonzaga community that reinforces the institution’s “whole and rigorous” vision for student development. The building plan grows out of an understanding of the site as a crossroads of campus, resulting from pedestrian patterns approaching the site from each corner. Specific program

Coyote Center

Coyote Center

The new Athletic Center will create an iconic landmark gateway to the Chandler-Gilbert CC campus, bringing together athletics and academic wellness department and general campus classrooms into a comprehensive facility. Integrated into the desert environment, the new facility will use earthworks, courtyards, shade terraces, thermal mass and sunscreens to create

Gateway Arts Center

Gateway Arts Center

The Gateway Arts Center will define the entry threshold to Western’s core academic campus which strengthens WWU’s connections to the greater Bellingham and regional community. The 98,000 sf facility will contain public-oriented front door programs such as the Admissions Center, music and theatre performance venues, and the Western Gallery (art museum) with

Veterans Memorial Coliseum Renovation

Veterans Memorial Coliseum Renovation

The original 197,000 sf, 12,000-seat Veterans Memorial Coliseum building is a landmark in modernist design by the international firm of SOM. The $30-million renovation project addresses numerous MEP, ADA, public space and support space improvements. New restrooms, concessions, team locker rooms and a new ice arena for the professional Winterhawks hockey team will

Student Experience Center

Student Experience Center

The Student Experience Center (SEC) was conceived to create a central facility to serve the student out-of-class experience. The project includes 93,000 sf of new program space in addition to approximately 33,000 sf of renovated space in the existing Memorial Union (MU). Included in the renovation is the transformation of the existing bookstore into an 440 seat event

Building 7 Addition

Building 7 Addition

The 29,000 sf Building 7 Addition is the first in a series of projects to take place as part of the 2008 Rock Creek Redevelopment project. Rather than building on a new site, this addition to the existing 1993 Science Building preserves open green space on campus. The $8 million dollar project includes general purpose classrooms and support spaces such as a Multi-cultural

New Student Residence

New Student Residence

Faced with increasing enrollment, Oregon State University selected Opsis Architecture, with consultant Sasaki Associates, to design a new residence hall for upper class students. The 85,000 sf building will be designed to LEED Gold standards, reflecting the University’s commitment to the environment. Opsis Architecture planned this project carefully in association