opsis architecture
John J. Hemmingson Center

John J. Hemmingson Center

The John J. Hemmingson Center will be a transformational step in creating a Gonzaga community that reinforces the institution’s “whole and rigorous” vision for student development. The building plan grows out of an understanding of the site as a crossroads of campus, resulting from pedestrian patterns approaching the site from each corner. Specific program

Coyote Center

Coyote Center

The new Athletic Center will create an iconic landmark gateway to the Chandler-Gilbert CC campus, bringing together athletics and academic wellness department and general campus classrooms into a comprehensive facility. Integrated into the desert environment, the new facility will use earthworks, courtyards, shade terraces, thermal mass and sunscreens to create

Ford Alumni Center

Ford Alumni Center

The 60,000 sf Ford Alumni Center is a model for 21st century higher education work environments and public spaces that connect communities. The building is the “front door” for the University of Oregon, housing an interactive campus visitors center, a 200-seat ballroom and offices for the University Office of Development, Alumni Association and University Foundation.

Interactive Learning Center

Interactive Learning Center

The 59,000 sf Interactive Learning Center (ILC) is a teaching and learning facility located in the heart of the Boise State University Campus. Intended to be an active environment for learning, the center focuses on creating dynamic teaching, study and community learning spaces infused with technology and informal interaction zones. The Center includes state-of-the-art

Health and Wellness Center

Health and Wellness Center

A complex renovation and expansion project, the new 113,000 sf Health and Wellness Center is a state-of-the-art, sustainable sports facility. The 80,000 sf addition includes equipment room, lockers, training facilities, cardio and weight training areas, racquetball courts and a climbing wall. Four multipurpose rooms support dance, aerobics, spinning, yoga,

Washakie Center

Washakie Center

The 70,000 sf Washakie Center serves as the central dining hall for over 1000 student beds on the east side of campus of the University of Wyoming Campus. The facility also includes, housing offices, tutoring rooms, a computer lab, conference rooms and a ballroom.  The main entry centers on a dramatic two story skylighted atrium that connects together the entire Center’s

Stevenson Union

Stevenson Union

The Stevenson Union renovation has reinvigorated student life at the center of the SOU campus. The program includes new food service, retail and a wide array of student programs including the Media Collective, KSOC the student radio station, The Multicultural Resource Center, Women’s Resource Center, International Programs, Disability Services, The Siskiyou

OHSU Student Union

OHSU Student Union

The new Student Center and Bookstore at Oregon Health and Sciences University transforms an existing fitness center into vibrant student union space. The Opsis team recognized the opportunity to address the needs of the “whole” student at an institution known for its rigorous study and research. The multi-phase project creates a multi-media room, new lounge,

Student Union

Student Union

This new $9.7 million Student Union at Highline Community College features a dining center, bookstore, offices, meeting rooms, an Internet café and recreation facilities. An older two-story building was replaced with a three-story 47,000 sf structure that accommodates expanded student programs. Located at the center of campus, the new building provides a gathering

College Center

College Center

The College Center Building is a key facility for the fast-growing Pierce College campus to provide students with a full college campus experience. The student center anchors the south end of a new main quad that will become the focal point of the campus. The 71,000 sf program combines academic and student services together into one integrated facility.  A main 300 seat,

Penguin Student Union

Penguin Student Union

The Penguin Student Union project transformed an existing 1970’s facility into a vibrant campus center for student programs, government and organizations. A focal point of the addition is a two level performance space that also functions as a student lounge – large sliding glass walls acoustically separate the space when used for performances. The existing

Student Experience Center

Student Experience Center

The Student Experience Center (SEC) was conceived to create a central facility to serve the student out-of-class experience. The project includes 93,000 sf of new program space in addition to approximately 33,000 sf of renovated space in the existing Memorial Union (MU). Included in the renovation is the transformation of the existing bookstore into an 440 seat event

Campus Center

Campus Center

Situated on the northwest end of the campus, the new 30,000 sf Campus Center Building elegantly sits within its high desert surroundings. The building adds much needed student gathering space and complementary student service programs along College Way, the campus’ main street. The building was designed with the feel of a contemporary high desert lodge, both to respond

Teaching and Learning Center / Commons

Teaching and Learning Center / Commons

The Teaching and Learning Center / Commons project includes a new student center and academic building at the center of the campus. An essential synergy is created by combining the living functions of the commons with learning spaces in 30 technology and media enhanced classrooms. The existing 51,000 sf University Classroom Building on the site was used as the structural

New Student Residence

New Student Residence

Faced with increasing enrollment, Oregon State University selected Opsis Architecture, with consultant Sasaki Associates, to design a new residence hall for upper class students. The 85,000 sf building will be designed to LEED Gold standards, reflecting the University’s commitment to the environment. Opsis Architecture planned this project carefully in association